Червона цегла - особливості виробництва

Сентябрь 14, 2015 – 09:49

Будинки з цього матеріалу будуються століттями. Він міцний, стійкий до вогню, простий у виготовленні. Та й виглядає гідно. А адже, якщо копнути глибше, червона цегла - це не що інше, як суміш глини, води і піску. Цій масі надають форму, висушують і роблять міцніше за допомогою високотемпературного нагрівання.

Если Вам необходима справка от нарколога подробнее Вы сможете узнать на нашем сайте.

Як виробляють червона цегла?
Спочатку глину подрібнюють до невеликих частинок. Шляхом змішування різних видів глини отримують різні типи і кольору. Потім в подрібнену масу додають воду. Після цього суміш розливається в блоки прямокутної форми великого розміру. На завершальних етапах цю колону екструдують і, поки вона ще не засохла, ріжуть на окремі бруски, як батон хліба.
Молодий цегла тільки зовні здається готовим, але міцність він набуває лише після того, як побуває в спеціальній печі. Там він повільно нагрівається і піддається високотемпературному випалу. Готовий продукт поступово остуджують і упаковують. Тільки після цього він надходить у продаж. Колір цегли залежить від його мінерального складу. Так, червонуватий відтінок матеріалу надає залізо, яке міститься у використовуваній для його виготовлення глині.
Властивості і характеристики
Одна з найважливіших переваг керамічної цегли - стійкість. Саме завдяки цій характеристиці матеріал дуже затребуваний для будівництва будинків. Він відмінно витримує стиснення, тиск, різкі механічні навантаження. Але якщо сам червона цегла може простояти сотні років, то скріплює його цемент все-таки розтріскається раніше.
Якщо виявляються дефекти такого роду, то в цьому випадку проводиться часткова або повна переробка з видаленням старих і утворенням нових швів. Відремонтована стіна набуває структурну цілісність і більш привабливий вигляд.

Як зробити вибір?
Перш ніж купити червона цегла, зверніть знімання на його марку, яка говорить про міцності. Маркування може бути різною - від М-75 до М-250. Матеріал нижчою марки (до М-150) застосовується для чорнової кладки або зведення фундаменту. Він має велику кількість сторонніх включень, тріщин, сколів. Незважаючи на це, така цегла можна сміливо купувати, оскільки він непогано зарекомендував себе в окремих видах будівництва.
Для зведення печей слід використовувати матеріал більш високої марки М-200 - М-250. Він хоч і дорожче, але більш якісний, міцний. Для викладання топки використовують вогнетривку цеглу, який має жовтуватий відтінок і відрізняється здатністю довго витримувати дію дуже високих температур.
Крім повнотілої існує також щілинний цегла. Фахівці рекомендують при будівництві комбінувати обидва ці види. Так, для зведення конструкцій, на які падає велике навантаження, краще використовувати повнотіла червона цегла. Дешевший щілинний матеріал можна застосовувати при будівництві внутрішніх стін, перегородок та інших ділянок з невеликим навантаженням. Це зменшує масу будинку, підвищує його теплоізоляцію.

Похожие статьи:

  1. Натяжна стеля - естетика і практичність
  2. Вибираємо гарну ділянку для будівництва
  3. Террасная доска в строительстве